The Development School


The development man

Always Under Construction

Ontwikkel jezelf

Je bent man, open-minded, energiek, ambitieus en gedreven. Heb je op papier alles prima voor elkaar, toch knaagt er iets. Weet jij wat het is om man te zijn in deze tijd? Vind je het lastig om in relaties een bevredigende diepgang te vinden? Vind je het soms lastig je een houding te geven in gezelschap van anderen? Heb je soms vragen bij de rol als vader of man binnen het gezin? Heb je soms het gevoel dat je tekort schiet in je rol als man? 

Een programma voor jou

Voor jou is er The Development Man, een inspirerende groep mannen die bewust bezig is met hun persoonlijke ontwikkeling. Een groep waar ontwikkelen van jezelf op een plezierige manier centraal staat. Mannen die het verlangen hebben dieper te gaan dan de goedbedoelde maar simpele instructies die ze soms voor de voeten krijgen geworpen van anderen. Mannen die het voornemen voelen hun authentieke bron van kracht, vrijheid en zelfexpressie in zichzelf te ontdekken en in te zetten. Die begrijpen dat de zoektocht van het leven een zoektocht naar binnen is. 

Gelijkgestemden

Door met gelijkgestemden ervaringen en inzichten te delen, inspireren en leren we van en met elkaar. Samen verkennen we onderwerpen die voor mannen belangrijk zijn, zoals liefde, gezin, vrouwen, intimiteit, scheiding, carrière, vaderschap en ondersteunen we elkaar in het ontwikkelen van integriteit, authenticiteit en vrijheid.

Deel, vraag en ontwikkel jezelf in een veilige en respectvolle sfeer van gelijkgestemde mannen. We bespreken concrete situaties, wisselen ervaringen uit en ontvangen praktische antwoorden. Met de inzichten en ervaringen wordt de ruimte gecreëerd waardoor je met de antwoorden direct in jouw dagelijkse praktijk aan de slag kan.

The Development Man - De Achtergrond

Hoe voelt de man zich in de huidige maatschappij? Hoe houdt de man de aansluiting met wat er van hem wordt verwacht? Bekijk deze aflevering waarin Menno Molendijk in gaat op de achtergrond en het ontstaan van TDM. De man in ontwikkeling en de rol van de moderne man in onze soms verwarrende maatschappij. Over het herstel van balans, focus, energie en ruimte voor zingeving en groei.

Wat mannen zeggen

Rene van der Heijden
Rene van der Heijden
Lees verder
The Development Man heeft mij gescherpt en zachter gemaakt in de keuzes die je als man in het leven te maken hebt. De bijeenkomsten, het met aandacht luisteren naar de verhalen van andere mannen, de verschillende vraagstukken en benaderingen en vooral ook de bewustwording van de verschillende momenten in ons leven hebben mij geholpen bij het overdenken, kiezen en bepalen van mijn huidige richting.
Thijs van den Broek
Thijs van den Broek
Lees verder
Werken aan jezelf, in een groep met mannen, waarin alles gedeeld kan worden. Het heeft me veel gebracht om een plek te hebben waarin in grote vrijblijvendheid alles besproken kan worden. Een aanrader voor elke man.
Olivier Gambon
Olivier Gambon
Lees verder
Ik heb de bijeenkomsten bij de development man als zeer nuttig en prettig ervaren. Aanvankelijk zag ik er een beetje tegen op omdat het niet zo mijn ding is , maar dat was na de eerste bijeenkomst al helemaal weg. Ik ga zeker nog een keer deelnemen. Menno en Victor onwijs bedankt.
Wim Linting
Wim Linting
Lees verder
Het is prettig om met een groep mannen gesprekken te voeren die diepgaander zijn dan je 'normaal' hebt. Ik vond dit enorm verhelderend en leerzaam en had dit niet verwacht toen we voor de eerste keer in 'in de groep' samen zaten. Wat een openheid, wat een diepgang, fijn om zo met ontwikkeling bezig te zijn en te realiseren dat wij allemaal tegen min of meer dezelfde uitdagingen en belemmerende gedachten oplopen. Aanrader!
Bart-Jan Smit
Bart-Jan Smit
Lees verder
De bijeenkomsten zijn waardevol, hebben diepgang, maken iets los, verlangen eerlijkheid, openheid en zelfreflectie. Er wordt bewust aandacht gegeven aan datgene wat jou op dit moment het meest kan helpen om een volgende stap te zetten op je pad. In de groep ontstaat een prachtige dynamiek en verbroedering. En nog veel meer. Ik kan het iedereen aanraden!
Hein Broerse
Hein Broerse
Lees verder
Heel veel dank voor de inspirerende TDM sessies. Heel gaaf hoe jij met jouw kennis, je passie en misschien ook wel je eigen missie zo’n groep mannen weet te inspireren. Jij hebt een bijzonder talent als moderator. Heel knap hoe jij spontane input van deelnemers weet te herleiden tot luchtige theorie, en fundamentele levensbeschouwingen. De sessies hebben geholpen mijn life journey met een frisse blik tegemoet te treden.
Jerrel Waterval
Jerrel Waterval
Lees verder
Bedankt voor deze fijne cyclus van 7 dagen, veel nieuwe inzichten opgedaan waar ik dagelijks iets mee kan. Menno is gezellig, warm in de omgang, deskundig en ervaren. Voelde de energie en behoefte van de groep goed aan.
Wim Linting
Wim Linting
Lees verder
Ik heb voor de tweede keer deelgenomen aan ‘the development man’ onder begeleiding van Menno Molendijk. Het is en blijft fijn om frequent met mannen onder elkaar te zijn en met elkaar van gedachten te wisselen over diverse thema’s. Soms in een structuur en soms ook uit de losse pols. Altijd onder goede en ‘kanaliserende’ begeleiding van Menno, dat doet hij op een prettige en professionele manier. Kortom prettige manier om te werken aan persoonlijke ontwikkeling en te leren van andere deelnemers.
Chris Mulder
Chris Mulder
Lees verder
Sinds één jaar neem ik deel aan de "mannen" bijeenkomsten onder de bevlogen, enthousiaste en inhoudelijk sterke leiding van Menno Molendijk. Ja een mannengroep die tweewekelijks bijeenkomt om lief en leed of gewoon alledaagse toestanden met elkaar te delen. We lachen ons suf, huilen waar nodig en vooral zijn we gewoon. We zijn aanwezig, bij voor met elkaar. Een aanrader voor echte mannen die bewust in het leven staan. De beste vraag? Hoe is dat nou voor jou? Niet lullen over, maar voelen, zijn met wat is. Top groep, top locatie in Bussum, top begeleiding. Zie ik je daar?
Vorige
Volgende

De weg naar Geluk en Vervulling

man, face, identity-510481.jpg

Voor wie

Voor mannen die nieuwsgierig zijn, open staan en bereid zijn hun oordeel uit te stellen. Mannen op zoek naar inspiratie en die bereid zijn te geven. Voor wie zich verder wil ontwikkelen en op zoek is naar antwoorden in zichzelf.

sütterlin, old german scripture, write-4977852.jpg

Onderwerpen

We creëren de inhoud met elkaar. Er is een leidraad én we volgen de energie van het moment. Thema's zijn mannelijkheid en vrouwelijkheid, je rol als man in deze maatschappij, omgaan met onzekerheid, openheid, communicatie en kwetsbaarheid.

vipassana, yoga, consciousness-997078.jpg

Body- Mind- Soul

We combineren de praktijk van alledag met zachtere aspecten van spiritualiteit om in verbinding te komen en te communiceren met jezelf en je relaties.

psychedelic, brain, psychology-3818031.jpg

Opzet

We gebruiken het mentale aspect van kennis, praten en denken als ingang om gevoelsmatige aspecten aan bod te laten komen. Met jouw instemming breid je je opmerkzaamheid, inlevings- en oordeelsvermogen uit.

gear, wheel, icon-1715518.jpg

Vorm

Mentale, fysieke, emotionele en spirituele vormen wisselen elkaar af voor het ontwikkelen van je persoonlijk expressie. Door je vrijer te ervaren wordt de eigen creativiteit en intentie gestimuleerd.

wisdom, power, vision-666135.jpg

Groepsdynamiek

We inspireren, spiegelen, scherpen, motiveren en dagen elkaar uit om het beste in onszelf naar boven te halen. Leren en ondersteunen van elkaar staat centraal, ook tussen de bijeenkomsten door.

Conversaties voor de Reis

number, 1, one-2084181.jpg

Bepaalt je vertrek je bestemming?

Kennismaken, groundrules. Wat betekent man zijn, blokkades en belemmeringen. In welke gebieden ben je minder krachtig, vrij, zelf expressed? Waar loop je zoal tegenaan?

number, 2, two-3514070.jpg

Relaties een zegen of een vloek? Werkelijkheid of verwachtingen?

Hoe werken relaties in jouw leven? Wat wordt er zoal van je verwacht? Verwarring alom? Word je soms overvallen door onzekerheid? Hoe ga je met jezelf en anderen het gesprek aan?

number, 3, color-1719458.jpg

Leid je masculiene of feminiene energie?

Hoeveel mannelijke en vrouwelijke energie bezit jij? Wat is voor jou de meest optimale balans? Verkennen van masculiene en feminiene polariteit. Wanneer voel je je heel?

цифра4, font, transparent background-3246778.jpg

De weg naar balans in geluk. Jezelf op je best

Welke openheid en kwetsbaarheid ervaar je?  Van buiten- naar binnenkant. Hoe empathisch ben je eigenlijk? Omringd door idioten? Zicht op gemis en de weg naar het hart.

blue, five, masts-1127967.jpg

Waar haal je de energie vandaan?

Hoe energiek en vitaal ben je? Waar haal jij je energie vandaan? Mentale verlangens en wensen vertalen naar embodiment. Op weg naar heelheid en balans op alle niveaus van het leven. 

number, old, metal-2232326.jpg

Intenties of doelstellingen?

Luister je naar je bron? Leef je je waarden in je eigen leven? Koester je jouw zaadje van intentie? Verzorg en omarm je je intenties? Ben je je bewust van het doel van jouw leven?

figure, number, the number of-3579211.jpg

Groei als innerlijk kompas

Jouw plan of opdracht voor relaties in jouw leven. Hoe blijf je groeien? Handvatten en instrumenten voor het ontwikkelen van jouw kracht. Voel je je fijn bij de steun van anderen?

Hot

Regionaal
bij jou in de buurt

The Development Man gaat regionaal! Je kunt deelnemen in Amsterdam, Haarlem, Eindhoven en ’t Gooi. Zo is er altijd een Development Man bij jou in de buurt. 

" The man who does not value himself, cannot value anything or anyone "
- Ayn Rand -

wees welkom

Ontwikkel jezelf in fysieke, mentale, emotionele en spirituele zin

man, fall, action-1838330.jpg

Frequently Asked Questions.

Nee, dat gaan we niet doen. Hiervoor zijn veel andere prachtige initiatieven te vinden. Wat we wel gaan doen is uitwisselen, inspireren, delen van ervaringen, zoeken naar dingen die wel werken en oefenen met een ander inzicht en ander gedrag. 

Je bent niet verplicht alle bijeenkomsten bij te wonen. Omdat er een logische opbouw in het programma zit, is het aan te raden iedere module aanwezig te zijn. 

Kijk voor de actuele dat hier. We komen van 19.30 uur tot 21.30 bij elkaar.

Ja! Kijk voor de opbouw van de bijeenkomsten naar de pagina met het programma. Tegelijkertijd zijn we flexibel en gaan we mee met de behoefte van de groep op dat moment. Vandaar dat we nooit precies weten hoe het loopt…

" In de onderstroom zijn veranderingen een stuk moeilijker. Dat gaat over gevoelens, over invoelen en over interactie. Over verbinden met je hart. Over het hebben van plezier. Over geluk."
Menno Molendijk
Inspirator

Het programma

Het programma bestaat uit 7 avonden van 19.30 tot 21.30 uur. Dit zijn dinsdag-, woensdag- of donderdagavonden, we kijken naar de wensen van de mannen. Er bestaat de mogelijkheid langere tijd deel te nemen, we snappen dat je verder wilt na 7 avonden. 

Er is een beperkte capaciteit van 12 mannen per groep. Als de groepen vol zijn, kom je automatisch op de wachtlijst en krijg je bericht wanneer de volgende groep start.

Investering en locaties

De investering in jezelf voor dit programma van 7 bijeenkomsten is € 195,- incl. BTW. Dit is inclusief locatie en koffie/thee. Je kunt kiezen voor de regio die voor jou het beste past.

  • Amsterdam (Pieter Eeltink 06-22994509)
  • Haarlem (Victor Neyndorff 06-53967411)
  • ’t Gooi (Menno Molendijk 06-54907163)
  • Eindhoven (Peter Weertman 06-42810147)

De locatie voor ’t Gooi is Heart House, Huizerweg 54 in Bussum. 
De locatie voor Amsterdam is de Derde Helmerstraat in Amsterdam.

We vragen je een aantekeningenboekje mee te nemen. Je ontvangt huiswerk, een energiebalans profiel en reflectieopdrachten.

Data en tijd

Start nieuwe groepen in 2022 en 2023. Iedere 2 weken. 

  • Najaar Regio ’t Gooi 2023- donderdagen; 14/9, 28/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/12.
  • Voorjaar Regio ’t Gooi 2024- donderdagen;  15/2, 29/2, 14/2, 28/2, 11/4, 25/4, 9/5
  • Najaar Regio Haarlem 2023 – woensdagen; 20/9, 4/10, 18/10, 1/11, 15/11, 29/11
  • Voorjaar Regio Haarlem 2024 – dinsdagen; 27/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 30/4
  • Voorjaar Regio Amsterdam 2024 – donderdagen; 14/3, 28/3, 11/4, 25/4, 9/5, 23/5, 6/6
  • Regio Eindhoven 2024 – woensdagen informeer voor de exacte data

Staat jou regio met data er (nog) niet bij? Informeer naar de data in jouw regio. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar per groep.

Opbrengsten

Locatie 't Gooi

Heart House

Huizerweg 54, Bussum

Gratis parkeren na 18.00 uur. Parkeerplaats met vrij parkeren aan de achterzijde

Locatie Haarlem

Hart-Haarlem

Kleine Houtstraat 18 Haarlem

Locatie Amsterdam

Casa Eeltink

Derde Helmerstraat Amsterdam.

Betaald parkeren. 

Scroll naar boven