fbpx

The Development School

The development man

Always Under Construction

Ontwikkel jezelf

Je bent man, open-minded, energiek, ambitieus en gedreven. Heb je op papier alles prima voor elkaar, toch knaagt er iets. Weet jij wat het is om man te zijn in deze tijd? Vind je het lastig om in relaties een bevredigende diepgang te vinden? Vind je het soms lastig je een houding te geven in gezelschap van anderen? Heb je soms vragen bij de rol als vader of man binnen het gezin? Heb je soms het gevoel dat je tekort schiet in je rol als man? 

Een programma voor jou

Voor jou is er The Development Man, een inspirerende groep mannen die bewust bezig is met hun persoonlijke ontwikkeling. Een groep waar ontwikkelen van jezelf op een plezierige manier centraal staat. Mannen die het verlangen hebben dieper te gaan dan de goedbedoelde maar simpele instructies die ze soms voor de voeten krijgen geworpen van anderen. Mannen die het voornemen voelen hun authentieke bron van kracht, vrijheid en zelfexpressie in zichzelf te ontdekken en in te zetten. Die begrijpen dat de zoektocht van het leven een zoektocht naar binnen is. 

Gelijkgestemden

Door met gelijkgestemden ervaringen en inzichten te delen, inspireren en leren we van en met elkaar. Samen verkennen we onderwerpen die voor mannen belangrijk zijn, zoals liefde, gezin, vrouwen, intimiteit, scheiding, carrière, vaderschap en ondersteunen we elkaar in het ontwikkelen van integriteit, authenticiteit en vrijheid.

Deel, vraag en ontwikkel jezelf in een veilige en respectvolle sfeer van gelijkgestemde mannen. We bespreken concrete situaties, wisselen ervaringen uit en ontvangen praktische antwoorden. Met de inzichten en ervaringen wordt de ruimte gecreëerd waardoor je met de antwoorden direct in jouw dagelijkse praktijk aan de slag kan.

De weg naar Geluk en Vervulling

man, face, identity-510481.jpg

Voor wie

Voor mannen die nieuwsgierig zijn, open staan en bereid zijn hun oordeel uit te stellen. Mannen op zoek naar inspiratie en die bereid zijn te geven. Voor wie zich verder wil ontwikkelen en op zoek is naar antwoorden in zichzelf.

sütterlin, old german scripture, write-4977852.jpg

Onderwerpen

We creëren de inhoud met elkaar. Er is een leidraad én we volgen de energie van het moment. Thema's zijn mannelijkheid en vrouwelijkheid, je rol als man in deze maatschappij, omgaan met onzekerheid, openheid, communicatie en kwetsbaarheid.

vipassana, yoga, consciousness-997078.jpg

Body- Mind- Soul

We combineren de praktijk van alledag met zachtere aspecten van spiritualiteit om in verbinding te komen en te communiceren met jezelf en je relaties.

psychedelic, brain, psychology-3818031.jpg

Opzet

We gebruiken het mentale aspect van kennis, praten en denken als ingang om gevoelsmatige aspecten aan bod te laten komen. Met jouw instemming breid je je opmerkzaamheid, inlevings- en oordeelsvermogen uit.

gear, wheel, icon-1715518.jpg

Vorm

Mentale, fysieke, emotionele en spirituele vormen wisselen elkaar af voor het ontwikkelen van je persoonlijk expressie. Door je vrijer te ervaren wordt de eigen creativiteit en intentie gestimuleerd.

wisdom, power, vision-666135.jpg

Groepsdynamiek

We inspireren, spiegelen, scherpen, motiveren en dagen elkaar uit om het beste in onszelf naar boven te halen. Leren en ondersteunen van elkaar staat centraal, ook tussen de bijeenkomsten door.

Wat mannen zeggen

Rene van der Heijden
Rene van der Heijden
Read More
The Development Man heeft mij gescherpt en zachter gemaakt in de keuzes die je als man in het leven te maken hebt. De bijeenkomsten, het met aandacht luisteren naar de verhalen van andere mannen, de verschillende vraagstukken en benaderingen en vooral ook de bewustwording van de verschillende momenten in ons leven hebben mij geholpen bij het overdenken, kiezen en bepalen van mijn huidige richting.
Thijs van den Broek
Thijs van den Broek
Read More
Werken aan jezelf, in een groep met mannen, waarin alles gedeeld kan worden. Het heeft me veel gebracht om een plek te hebben waarin in grote vrijblijvendheid alles besproken kan worden. Een aanrader voor elke man.
Olivier Gambon
Olivier Gambon
Read More
Ik heb de bijeenkomsten bij de development man als zeer nuttig en prettig ervaren. Aanvankelijk zag ik er een beetje tegen op omdat het niet zo mijn ding is , maar dat was na de eerste bijeenkomst al helemaal weg. Ik ga zeker nog een keer deelnemen. Menno en Victor onwijs bedankt.
Wim Linting
Wim Linting
Read More
Het is prettig om met een groep mannen gesprekken te voeren die diepgaander zijn dan je 'normaal' hebt. Ik vond dit enorm verhelderend en leerzaam en had dit niet verwacht toen we voor de eerste keer in 'in de groep' samen zaten. Wat een openheid, wat een diepgang, fijn om zo met ontwikkeling bezig te zijn en te realiseren dat wij allemaal tegen min of meer dezelfde uitdagingen en belemmerende gedachten oplopen. Aanrader!
Bart-Jan Smit
Bart-Jan Smit
Read More
De bijeenkomsten zijn waardevol, hebben diepgang, maken iets los, verlangen eerlijkheid, openheid en zelfreflectie. Er wordt bewust aandacht gegeven aan datgene wat jou op dit moment het meest kan helpen om een volgende stap te zetten op je pad. In de groep ontstaat een prachtige dynamiek en verbroedering. En nog veel meer. Ik kan het iedereen aanraden!
Previous
Next

Conversaties voor de Reis

number, 1, one-2084181.jpg

Bepaalt je vertrek je bestemming?

Kennismaken, groundrules. Wat betekent man zijn, blokkades en belemmeringen. In welke gebieden ben je minder krachtig, vrij, zelf expressed? Waar loop je zoal tegenaan?

number, 2, two-3514070.jpg

Relaties een zegen of een vloek? Werkelijkheid of verwachtingen?

Hoe werken relaties in jouw leven? Wat wordt er zoal van je verwacht? Verwarring alom? Word je soms overvallen door onzekerheid? Hoe ga je met jezelf en anderen het gesprek aan?

number, 3, color-1719458.jpg

Leid je masculiene of feminiene energie?

Hoeveel mannelijke en vrouwelijke energie bezit jij? Wat is voor jou de meest optimale balans? Verkennen van masculiene en feminiene polariteit. Wanneer voel je je heel?

цифра4, font, transparent background-3246778.jpg

De weg naar balans in geluk. Jezelf op je best

Welke openheid en kwetsbaarheid ervaar je?  Van buiten- naar binnenkant. Hoe empathisch ben je eigenlijk? Omringd door idioten? Zicht op gemis en de weg naar het hart.

blue, five, masts-1127967.jpg

Waar haal je de energie vandaan?

Hoe energiek en vitaal ben je? Waar haal jij je energie vandaan? Mentale verlangens en wensen vertalen naar embodiment. Op weg naar heelheid en balans op alle niveaus van het leven. 

number, old, metal-2232326.jpg

Intenties of doelstellingen?

Luister je naar je bron? Leef je je waarden in je eigen leven? Koester je jouw zaadje van intentie? Verzorg en omarm je je intenties? Ben je je bewust van het doel van jouw leven?

figure, number, the number of-3579211.jpg

Groei als kompas

Jouw plan of opdracht voor relaties in jouw leven. Hoe blijf je groeien? Handvatten en instrumenten voor het ontwikkelen van jouw kracht. Voel je je fijn bij de steun van anderen?

Hot

Regionaal
bij jou in de buurt

The Development Man gaat regionaal! Je kunt nu deelnemen in Amsterdam, Haarlem, Eindhoven en ’t Gooi. Zo is er altijd een Development Man bij jou in de buurt. 

" The man who does not value himself, cannot value anything or anyone "
- Ayn Rand -

wees welkom

Ontwikkel jezelf in fysieke, mentale, emotionele en spirituele zin

man, fall, action-1838330.jpg

Frequently Asked Questions.

Nee, dat gaan we niet doen. Hiervoor zijn veel andere prachtige initiatieven te vinden. Wat we wel gaan doen is uitwisselen, inspireren, delen van ervaringen, zoeken naar dingen die wel werken en oefenen met een ander inzicht en ander gedrag. 

Je bent niet verplicht alle bijeenkomsten bij te wonen. Omdat er een logische opbouw in het programma zit, is het aan te raden iedere module aanwezig te zijn. 

Kijk voor de actuele dat hier. We komen van 19.30 uur tot 21.30 bij elkaar.

Ja! Kijk voor de opbouw van de bijeenkomsten naar de pagina met het programma. Tegelijkertijd zijn we flexibel en gaan we mee met de behoefte van de groep op dat moment. Vandaar dat we nooit precies weten hoe het loopt…

" In de onderstroom zijn veranderingen een stuk moeilijker. Dat gaat over gevoelens, over invoelen en over interactie. Over verbinden met je hart. Over het hebben van plezier. Over geluk."
Menno Molendijk
Inspirator

Het programma

Het programma bestaat uit 7 avonden van 19.30 tot 21.30 uur. Dit zijn dinsdag-, woensdag- of donderdagavonden, we kijken naar de wensen van de mannen. Er bestaat de mogelijkheid langere tijd deel te nemen, we snappen dat je verder wilt na 7 avonden. 

Er is een beperkte capaciteit van 12 mannen per groep. Als de groepen vol zijn, kom je automatisch op de wachtlijst en krijg je bericht wanneer de volgende groep start.

Prijs en locaties

De investering in jezelf voor dit programma van 7 bijeenkomsten is € 175,- incl. BTW. Dit is inclusief locatie en koffie/thee. Je kunt kiezen voor de regio die voor jou het beste past.

 • Amsterdam (Pieter Eeltink 06-22994509)
 • Haarlem (Victor Neyndorff 06-53967411)
 • ’t Gooi (Menno Molendijk 06-54907163)
 • Eindhoven (Peter Weertman 06-42810147)

De locatie voor ’t Gooi is Heart House, Huizerweg 54 in Bussum. 
De locatie voor Amsterdam is de Derde Helmerstraat in Amsterdam.

We vragen je een aantekeningenboekje mee te nemen. Je ontvangt huiswerk, een energiebalans profiel en reflectieopdrachten.

Data en tijd

We starten zodra er voldoende deelnemers zijn, soms lopen er meerdere groepen tegelijkertijd. De bijeenkomsten zijn van 19.30 – 21.30 uur.

 • Voorjaar Regio ’t Gooi – donderdagen; 21/4, 5/5, 19/5, 2/6, 16/6, 30/6, 14/7
 • Najaar Regio ’t Gooi – donderdagen; 15/9, 29/9, 13/10, 27/10, 10/11, 24/11, 8/12
 • Regio Haarlem – donderdagen; 5/5, 12/5, 19/5, 2/6, 16/6, 30/6, 7/7
 • Voorjaar Regio Amsterdam – dinsdagen; 19/4, 3/5, 17/5, 31/5, 14/6, 28/6, 12/7
 • Najaar Regio Amsterdam – dinsdagen; 6/9, 20/9, 4/10, 18/10, 8/11, 22/11, 29/11
 • Voorjaar Regio Eindhoven – woensdagen; 25/5, 8/6, 22/6, 6/7, 20/7, 10/7
 • Najaar Regio Eindhoven – woensdagen; 7/9, 21/9 5/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/12

Volgende groepen gaan van start bij een minimaal aantal aanmeldingen. 

Opbrengsten

Locatie 't Gooi

Heart House

Huizerweg 54, Bussum

Gratis parkeren na 18.00 uur. Parkeerplaats met vrij parkeren aan de achterzijde

Locatie Amsterdam

Casa Eeltink

Derde Helmerstraat Amsterdam.

Betaald parkeren.